Odlingssubstrat

SW Horto har en djup kunskap och mångårig erfarenhet av odlingssubstrat och torvproduktion. Vi arbetar kontinuerligt tillsammans med våra leverantörer för att säkerställa hög kvalité och leveranssäkerhet. Som odlare hittar du ett brett sortiment framtaget för en mängd olika kulturer efter väl beprövade recept.

Vårt standardsortiment består av allt ifrån enkla recept baserade på ett fåtal, råvaror med en lätt grundgödsling för ett brett användningsområde till recept framtagna för specifika odlingskulturer med en mer avancerad odlingsteknik. Exempel på odlingssubstrat är substrat till bär, containerjord, penséjord och recept som är godkända för att få användas i KRAV-odling till flertalet olika kulturer. Även torvbaserade jordförbättringssubstrat i syfte att förbättra trötta odlingsbäddar eller för att sänka befintligt pH hittar du i vårt standardsortiment.

Leverans kan sker i bulk, storsäck, pressade storbalar och i 50L säckar, packade på pall. Största delen av våra recept produceras först efter order. Allt för att säkerställa en så hög kvalitet som möjligt. Av 50L säckarna har vi ett utval av de mest populära recepten på lager under hela säsongen. Detta för att säkerställa en så snabb leverans som möjligt.

Om du inte hittar ett recept som passar din odling i vårt standardsortiment så har du som odlare möjlighet att få ett eget skräddarsytt recept utifrån din odling. Torvfabriken har de förutsättningarna som krävs för att arbeta med olika torvkvaliteter och tillsatser. Vi kan anpassa närings- och kalkinblandningen beroende på kultur, råvatten och övriga odlingsförutsättningar och jobbar med tillsatsmedel så som lera, kompost, leca, perlit, långtidsverkande gödsel och flytande Optifer (biologiskt järn) som kan tillsättas helt efter de koncentrationerna du önskar.

Vi tillhandahåller även tyngre anläggningsjordar direkt från produktionsanläggningar runt om i landet med recept framtagna specifikt för trädplantering, större rabattanläggningar och större planteringsprojekt. Anläggningsjorden kan levereras löst eller i storsäck. Du finner även svenskproducerad bark av högsta kvalité i vårt sortiment där barken kommer från svensk furu och har ett högt dekorationsvärde.

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det bästa odlingssubstratet för din odling.

Se produkter i e-katalogen