Blomsterfrö

  I SW Hortos och Volmarys sortiment av blomsterfrö och plantor hittar ni många spännande och odlingsvärda sorter och nyheter för olika användningsområden. Sortimentet utökas ständigt med nyheter och förbättringar, friskare och mer blomvilliga sorter. Vi söker efter blommor som har bättre odlingskvalitéer, är mera kompakta, grenar sig naturligt och är mer blomvilliga. Viktiga egenskaper för vackra, starka och friska sorter som motsvarar odlarnas stora krav för att möta en tuff konkurrens på marknaden. Bättre produkter och målinriktad information är avgörande för odlarens framgång.

  För att kunna möta upp till dessa stora krav på blomsterfrö och småplantor från odlarnas sida är vårt partnerskap med Volmary av största vikt. Tillsammans levererar vi blomsterfrö och plantor av yppersta kvalité till den svenska marknaden. Våra internationella kontakter till vetenskap, marknadsförare och media erbjuder dig världsledande sorter och förstahandsinformation.

  Blomster sortimentet består av en stor mängd växtslag, inte bara brett utan också oerhört djupt. De olika kategorierna av blomsterfrö och plantor är sommarblommor för utplantering, snitt och torkning, perenner, gräs, diverse krukgrönsaker och kryddväxter.

  Efterfrågan på energirika, hälsosamma SuperFood-grönsaker ökar stadigt. Vi kan erbjuda det senaste i form av fina sorter av Sötpotatis, saftig Yacon med päronliknande smak. Helt nytt är den peruanska Oxalisen med sin fina syrliga arom.

  Småplantorna kan du erhålla i ett stort antal olika storlekar på pluggen, allt från 28-hål till 480-håls brätten.

  Du som odlare kan själv välja vilket förökningssätt du föredrar då du kan erhålla många av sorterna både som blomsterfrö eller pluggplanta.

  Några av de växtslag som vi vill göra dig uppmärksam på är de kraftiga krukdahliorna i Lubega Power-serien. De erbjuder äkta Dahlieglädje. Den kända buskmargerit-serien Argyranthemum Aramis innehåller en mängd attraktiva färger och har nu utökats med några färger i gula nyanser.


  Se produkter i e-katalogen Plantor vår 2023

  Se produkter i e-katalogen Plantor höst 2023 (eng)