Nyheter – Jordgubbar 2021

Nu finns det några spännande jordgubbsnyheter inför kommande säsonger.
En av dem heter VERDI och kommer från den Holländska Fresh Forward. VERDI är en ganska tidig sort med väldigt frisk, vegetativ växt. Bären är ganska kompakta och saftiga med en fin jordgubbssmak. Det är en ganska utdragen blomning och därmed lång skördeperiod. Denna sort fungerar lika bra till stora odlare som har sina kunder långt borta, men även för er som vill ha ett gott bär till Gårdsbutiken. VERDI är en sort som vi tycker ska provas.

En annan spännande nyhet är GLORIELLE, från den Tyska förädlaren Stefan Kraege. Detta är en väldigt tidig sort som har sina blommor under bladverket. Detta betyder att blommorna är bättre skyddade från frost än om blommorna suttit högt. Smaken är väldigt bra och bären är snygga med klarröd färg. Denna sort bör absolut provas om du odlar till kunder som ligger nära. Sorten bör inte lagras i flera dagar.

Under säsongen 2021 kommer vi också att ha lite större odling av en tidig sort från Hansabred i Tyskland, som heter RENDEZVOUS. Sorten har fått goda omdömen i Norra Tyskland och det ska bli spännande att se om sorten även passar in hos oss i Sverige. Vill man prova något nytt på den tidiga produktionen så är RENDEZVOUS absolut ett alternativ.

För mer information så är ni välkomna att kontakta
Magnus Andersson 0414-443706