Nyheter – Blommor 2020

Inför nästa år har vi flera nyheter i vårt blomstersortiment. Klickar ni in på varje bild får ni lite information av varje sort.

Vi har b.la. blomman Argyranthemum Aramis Lemon & Pink på första bilden från vänster, en blomsort som lämpar sig utmärkt till större planteringskärl. Användningsområdet är stort och eftersom blommorna uppvisar så många nyanser, finns det en hel del spännande samplanteringar som låter sig göras med andra växtslag. Växtsättet är medium. Blomman har stabila stjälkar och god förgrening.
Krukstorlek rekommenderas allt från 10-14 cm.

Nytt för nästa år är även sorten på bild två – Cuphea Ramosissima Pink Shimmer som är självrensande och kräver ingen större putsning. Blomman tål värme bra och är därför en superfin växt att använda i samplanteringar.
Du kan starta din odling antingen genom sådd eller som pluggplanta.
Rekommenderad krukstorlek 11-13 cm, ca 8-9 veckors kulturtid.

En annan ny spännande sortgrupp är Fuchsita, en mycket tidigblommande sortgrupp med ett kompakt växtsätt och god förgrening. Stabila stjälkar som ger en fin presentation av blommorna ovanför bladverket.
Fuchsita har ett högt konsumentvärde, är tålig och kan placeras både skuggigt och soligt. Som ni kan se på sista bilden från vänster är några av färgkombinationerna riktigt tjusiga.

Vi har även fyra nya spännande färger i Chameletunia serien, se bilder på dem nedan.